Yamarin 63 Bow Rider – en ny modell för fartfyllt fritidsbåtliv

Yamarin 63 Bow Rider – en ny modell för fartfyllt fritidsbåtliv

_MG_8950

Yamarin-modellsortimentets andra nyhet för säsongen 2019 är en drygt sex meter lång bowrider-båt med öppet förparti, som är en utmärkt allroundbåt för fritiden och speciellt för vattensporter. Nya Yamarin 63 Bow Rider representerar samma nya men tidlösa formgivning som den i september offentliggjorda, alla tiders största Yamarin, 88 Day Cruiser.

_MG_9278

Yamarin 63 Bow Rider 2019”Det nya tidlösa formspråket fick vid lanseringstillfället i Oslo ett utmärkt bemötande av kunder som bekantade sig med 88 Day Cruiser. Yamarin 63 Bow Rider utstrålar klart samma anda och har likt 88:an noggrant uttänkta detaljer”, berättar Yamarins produktutvecklingschef Anders Kurtén.

Yamarin 63 Bow Riders föränderliga, stora sittbrunnen erbjuder goda utrymmen för fartfylld fritidstillvaro till sjöss. De vita förenklade linjerna framhävs av mörka dynor och svarta plexidetaljer i t.ex. stuvutrymmens dörrar och lock.

Föraren har framför sig en 10 tums Yamarin Q-smartskärm. Yamarin Q är en mångsidig kördator och ett infotainment-system, som på den lätthanterliga och klara pekskärmen visar båtens mätare, elektroniska kartor, användarinstruktioner och hanteringen av en diger tillvalsutrustning. Även Yamaha-utombordsmotorerna integreras sömlöst till Yamarin Q-smartskärmen. Som tillval får man också en Q-skärm till hjälpförarens sida. Yamarin Q-smartskärmen uppdateras även trådlöst via internet, så båtägaren har alltid till sitt förfogande de senaste programuppdateringarna.

Moderna pulpeter och en förbättrad ergonomi garanterar en bekväm färd för såväl föraren som passagerarna.

_MG_9181

Körkänsla, trygghet och kvalitet i första rum
Vid Yamarin 63 Bow Riders planering har man satsat på utomordentliga köregenskaper. Med en Yamaha-utombordare med maxeffekt 150 hk stiger toppfarten till över 44 knop.

Yamarin 63 Bow Rider har en större sittbrunn än sin föregångare, den är väl tilltagen och överskådlig med tryggt passage från såväl för som akter: akterbänkens ryggstöd är vikbart och sittkudden löstagbar, så det är lätt och tryggt att stiga ombord på båten via akterns badplattform och fotsteg. Till fören går man via dörren mellan pulpeterna och landstigningen sker tryggt via förens stadiga trappa med hjälp av de höga räcken.

I fören finns även ett integrerat fenderställ för två fendrar.

Det bästa utrymmet för solbad och fritidssysselsättning i sin storleksklass
Med ett bord (tillval) som placeras mellan aktersittbrunnens L-soffa och en klaffbänk bakom förarsätet skapar man en trevlig umgängesgrupp.

Till Yamarin 63 Bow Rider får man hela två solbadsplattformer. Med en tilläggsdel till L-soffan och genom att vända hjälpförarens ryggstöd framåt får man i sittbrunnens aktre del en solbadsplattform för två. Den andra solbadsplattformen är placerad såsom i 88 Day Cruisern på den övre badplattformen mellan kapellfacket och motorn.

Båten har som standardutrustning bl.a. sittdynor, fast dörr mellan pulpeterna och vindrutetorkare på förarsidan. Tillval är t.ex. kylskåp, solbädd, kapell i två delar, vattenskidbåge och teakdurk.

Tekniska uppgifter:

Längd 6,3 m
Bredd 2,35 m
Personantal: 6
Vikt: ca 880 kg
Motorrekommendation: 115–150 hk
Toppfart: 44+ knop (Yamaha 150 hk)

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.