Yamarin 88 DC – daycruiser-båtenes nye flaggskip med to kabiner

Yamarin 88 DC – daycruiser-båtenes nye flaggskip med to kabiner
Yamarin 88DC_2

Yamarin utvider sitt meget populære modellsortiment av daycruiser-båter med et nytt flaggskip. Den nye etterlengtede Yamarin 88 DC er rettet inn mot båtfolket som med familie og venner nyter sjølivet, og som ønsker et stilig utseende med de beste kjøreegenskapene.

Den nesten ni meter lange Yamarin 88 Day Cruiser tilbyr 12 personer fine forhold for båtutflukter og i de to kahyttene er det plass til opptil fem personer å overnatte.
Yamarin 88DC_1

”I båten har man kombinert den tidløse formgivningen med sosial brukervennlighet. To kabiner med egne innganger og den virkelig store, funksjonelle sittebrønnen tilbyr utmerkede premisser for å trives til sjøs”, forteller Yamarins produktutviklingsdirektør Anders Kurtén.

Yamarin 88 DC’s kjøreegenskaper settes pris på selv av den mest krevende båtføreren. Båtens stabile kjøreopplevelse opprettholdes selv i store hastigheter og røft vær. Det største motoralternativet for Yamarin 88 DC er Yamaha F350 V8, som gir båten en toppfart på over 45 knop.
Yamarin 88DC_4
”Yamarin 88 DC er en videreføring av Yamarins tradisjoner der kjøreglede, trygghet og kvalitet er nøkkelbegreper. Den nye, tidløse formgivningen og nøye uttenkte detaljer løfter daycruiser-båtlivet til et helt nytt nivå”, sier Kurtén.

Planlagt for trivsel til sjøs
I forbindelse med planleggingen av Yamarin 88 Day Cruiser har man satset på trivselen i båten og til sjøs. Den største sittebrønnen i denne størrelsesklassen tilbyr et rimelig stort oppholdsrom for en stor gjeng.

Bak førersetet finnes det en stor sittebrønn der det er en G-formet sofabenk med sitteplass for 8–10 personer og i midten et stort bord.

Pentryet er utstyrt med kokeplater og oppvaskkum, det praktiske klaffearbeidsbordet foldes opp fra fronten på pentryet. Kjøleskapet er plassert under spisebordet. Under setet til passasjer finnes det skuffer for eksempelvis kokekar.

Foran seg har føreren en 16 tommers Yamarin Q-smartskjerm. Yamarin Q er en allsidig kjørecomputer og et infotainment-system som på den letthåndterlige og klare pekeskjermen viser båtens instrumenter, elektroniske kart, bruksanvisninger og håndtering av en masse tilvalgsutstyr. Selv Yamaha-påhengsmotorene integreres sømløst til Yamarin Q-smartskjermen.

To kabiner med egen inngang
Båten har to kabiner med egen inngang. I den rommelige kabinen forut sover to personer bekvemt og her finnes det et separat vannklosett med håndvask. Gjennom takvinduene som er plassert på begge sidene av dekket strømmer det inn lys og kabinen har også to lamper.

En andre tomanns stikkøye er plassert under den bakre delen av sittebrønnen og den kommer man lett til ved å løfte opp den hengslede midtbenken i sittebrønnen. Hvis man bruker båten med en mindre gruppe kan man lett plassere bagasjen i stikkøyen via luken.

Yamarin 88 DC’s strømlinjeformede frontrute beskytter også passasjerene på akterbenken. Det er lett å bevege seg gjennom hele båten: takket være de store badeplattformene, de trygge lange rekkene, trinnet på høyre side av akterbenken samt trappene midt i båten som fører opp til dekket og frontruten. Den kan åpnes slik at det er smidig og trygt å bevege seg i båten.

Plass for solog trivsel til sjøs
Madrassen i stikkøyen passer nøyaktig på badeplattformen som ligger mellom kalesje garagen og motoren der flaten forvandler seg til en utmerket plass til og sole seg. Også på fordekket får man en god soleplattform og i tråd med tradisjonell Yamarin-stil kan også sofaene i sittebrønnen og bordet forvandles til solseng. Foran i båten finnes det som standardutstyr en praktisk stige som kan løftes opp.

Den store badeplattformen i to nivåer letter ombordstigningen og tilbyr plass for vannleker. Kalsejen er plassert bak akterbenken i en garage med hensgsler som gjør det lett å ta den fram og sette den opp.

Tekniske opplysninger:
Lengde 8,8 m
Bredde 2,95 m
Personantall: 12
Vekt: ca. 2350 kg
Motoranbefaling: 200-350 HK
Toppfart: 45+ knop

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.